HITNA 124

DZ Posušje bogatije za novu hvale vrijednu aparaturu

Objavljeno:

Dom Zdravlja Posušje od lipnja 2019god. je bogatiji za novu hvale vrijednu aparaturu. Vlastitim sredstvima i uz pomoć zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH Grude smo nabavili 3 nova aparata: Bilirubinometar, CTG aparat i Spirometar.

Mislili smo na naše najmlađe i najosjetljivije skupine, tako da naše bebe ne moraju više ići u Mostar radi testiranja. Test Bilirubina ( novorođenačke žutice) određuje se kod novorođenčadi preko kože od sada i u Domu zdravlja Posušje.

Kad su u pitanju naše trudnice, po ulasku u deveti mjesec trudnice idu na CTG pregled pomoću kojeg se prati rad srca bebe kao i postojanje i jačina porođajnih kontrakcija. Do sada su morale ići u Mostar na snimanje, a od sada će to moći obaviti u našem domu zdravlja na odjelu ginekologije.

Nakon obuke osoblja Doma zdravlja od 03.07.2019.god. (jednom u tijednu) službeno se počela raditi dijagnostička pretraga Spirometrom, koji je glavni i osnovni test za ispitivanje funkcije pluća. To je test koji je veoma bitan da pulmolog vidi kako Vaša pluća rade, a za pacijenta je potpuno bezbolan, brz i nije težak. I zbog ove pretrage naši pacijenti također neće morati odlaziti u Mostar.

Sve dodatne informacije vezane za ova testiranja možete dobiti na šalterima Doma zdravlja.

Kategorije: Novosti