HITNA 124

NEURORAZVOJNI ODJEL DOMA ZDRAVLJA POSUŠJE OPREMLJEN JOŠ JEDNIM UREĐAJEM

Objavljeno:

Prije godinu dana pušten je u rad novi Neurorazvojni odjel Doma zdravlja u Posušju. Prostor je opremljen svim neophodnim pomagalima, a terapije s najmlađim pacijentima izvodi kvalificirano osoblje ove posuške zdravstvene ustanove sastavljeno od liječnika fizijatra i dvije fizioterapeutkinje obučene za rad po Bobath metodi. Dosadašnji rad ovog odjela već je ostvario svoj primarni cilj, a to je svakodnevna skrb za posebno ranjivu skupinu, djecu s posebnim potrebama. Odjel do sada svoje usluge pruža za deset stalnih korisnika i veći broj djece razne živote dobi koja imaju potrebe za povremenim tretmanima radi poboljšanja psihomotornih sposobnosti.

Menadžment Doma zdravlja Posušje na čelu s ravnateljem g. Ivicom Ćorićem u suradnji s Općinom Posušje i svim drugim nadležnim institucijama uspio je provesti sve postupke javnih nabavka i uložiti ukupno preko 60.000,00 KM kako bi ovaj odjel zaživio i na taj način značajno podigao razinu kvalitetu zdravstvene usluge za sve žitelje Posušja.
Staro krilo Doma zdravlja u Posušju dovršeno je sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Pohvalno je kako se posljednjih godina intenzivno radi na unapređenju kako zdravstvenih usluga tako i na adaptaciji prostora u našem Domu zdravlja. Tako je zgrada Doma zdravlja dobila termofasadu, rekonstruirala se kompletna instalacijska mreža sustava grijanja, a trenutno se izvode unutrašnji radovi rekonstrukcije stepeništa i samog pristupa svim prostorijama za pacijente. Uz zgradu Doma zdravlja kupljeno je i zemljište s planom da se izgradi nova zgrada fizijatrije, funkcionalna za pružanje kompletne zdravstvene skrbi za cijelu populaciju Posušja. Na taj način bi sve kategorije pacijenata – uz djecu i oni odrasli, imali uvjete za liječenje. Ukupno poboljšani radni uvjeti pozitivno utječu na zadovoljstvo svih pacijenata i uposlenika.

„Područje zdravstvene zaštite iziskuje stalno ulaganje i unapređenje, razvoj tehnologija donosi nove uvjete i svi moramo biti uključeni, složni i otvoreni za nove projekte, postavljati sebi nove izazove i iznalaziti načine kako doprinijeti boljem sutra svih nas, pogotovo naših najmlađih“, istaknuo je Načelnik Bago koji je danas posjetio Dom zdravlja Posušje.
Prilika za današnji posjet je donacija Odjelu novog uređaja, odnosno svjetlosno zvučnog ekvilajzera koji se primjenjuje u tretmanima kod djece s poteškoćama govora i sluha. Pomoću ovog uređaja djeca uče boje i jačinu zvuka u prostoru, u kombinaciji s tehnikama za stimuliranje motorike pomoću ovog uređaja potiče se rad jednog ili više osjetilnih sustava ovisno o potrebama svakog pojedinog djeteta. Ovaj uređaj djeluje umirujuće tako da je odlična pomoć pri smirenju djeteta prije i tokom terapije. Vrijednost ovog uređaja je 3.300,00 KM, a niti jedan centar koji pruža ovakve i slične usluge u našoj Županiji ni šire ne posjeduje ovaj ekvilajzer. Uređaj je nabavljen od sredstava prikupljenih prilikom organizacije ovogodišnjeg velikog koncerta Željka Bebeka u Posušju u sklopu Posuškog lita. Ovime se potvrđuje humanitarni karakter naše nadaleko poznate manifestacije i stalna briga Općine Posušje za naše najmlađe.

Kategorije: Novosti