HITNA 124

Dom zdravlja Posušje: Strože mjere ulaska, ambulanta u Rakitnu zatvorena

Objavljeno:

Dom zdravlja u Posušju obavještava žitelje Općine Posušje da je zbog  pogoršane epidemiološke situacije vezano za Covid-19  na prostoru naše općine i velikog broja zaraženih osoba na području Posušja, Dom Zdravlja Posušje primoran je poduzeti stroge mjere i druga ograničenja kad je u pitanju sam rad i funkcioniranje  Doma Zdravlja. „Iz navedenih razloga molimo za razumijevanje kao i Vaše strpljenje ukoliko imate potrebe za našim uslugama i dolaskom u Dom zdravlja“, priopćeno je iz Doma zdravlja Posušje. „Također molimo da sve usluge koje se mogu riješiti telefonskim putem ( terapije, uputnice, bolovanja  isl.) da se rješavaju telefonskim kontaktom kako bi što manje izlagali sebe, svoje bližnje, ali i naše djelatnike mogućnosti širenja zarazom Covid 19. Sve informacije kao i sva naručivanja ukoliko su nužna molimo da se  najave unaprijed isključivo telefonskim putem na naše brojeve telefona koji su javno dostupni na našoj web stranici. Nadalje napominjemo da sve ove mjere koje smo poduzeli i sve koje ćemo u idućem periodu morati poduzimati činimo iz razloga kako bismo zaštitili  i što manje izlagali riziku stanovništvo općine Posušje“, priopćeno je iz Doma zdravlja Posušje.

Iz Doma zdravlja javljaju da u ovom trenutku epidemiološka situacija nije nimalo dobra te kako već imaju dosta i zdravstvenih djelatnika koji su pozitivni na Covid-19, ili se već nalaze u samoizolacijama ili su pod simptomima. „Navodimo također da smo zbog ovih razloga od dana 18.08.2020 godine  primorani bili zatvoriti i područnu Ambulantu u Rakitnu  koja ne radi do daljnjega“, priopćeno je iz Doma zdravlja Posušje.

„Kako se ova situacija ne bi razvila u još gori scenarij te kako ne bi ostali bez medicinskog osoblja molimo sveukupno stanovništvo na pridržavanje mjera i naredbi donesenih od strane kriznog stožera Ministarstva zdravstva ŽZH. Skrećemo pozornost na obavezno nošenje zaštitni maski u svim zatvorenim prostorima, na držanje distance među ljudima kao i često pranje ruku“, priopćeno je.

Iz Doma zdravlja Posušje su apelirali i na sve vlasnike ugostiteljskih objekata, svadbenih salona kao i drugih privrednih subjekata ( trgovački centri, i sl.) da se striktno pridržavaju donesenih naredbi te da poduzmu sve ono što je njihova dužnost kako bi  se osiguralo provođenje ali i pridržavanje naredbi kriznog stožerasve u cilju vraćanja epidemiološkog stanja naše općine u zadovoljavajuće okvire.

Kategorije: Novosti