HITNA 124

PREDSTAVNICIMA BiH URUČENA MEDICINSKA OPREMA

Objavljeno:

Medicinska oprema iz programa EU4HEALTH u vrijednosti većoj od 13 miliona eura uručena je krajem srpnja, predstavnicima BiH.
Riječ je o opremi i medicinskim sredstvima koja su namijenjena zdravstvenim sustavima dva entiteta i Brčko distriktu BiH za borbu protiv epidemije koronavirusa.
Poručivši da epidemija još nije prošla i da je evidentno da u Europi, ali i Bosni i Hercegovini brojevi ponovno rastu, šef Delegacije EU Johann Sattler istaknuo je da ga raduje činjenica da je Bosna i Hercegovina sada bolje pripremljena za suočavanje sa izazovima koje nosi COVID-19.
Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević naglasila je kako je program EU4Health omogućio Bosni i Hercegovini nabavku cjepiva, opreme i materijala za cjepljenje, kao i opreme za hladni lanac i vozila za transport cjepiva.
U cijeli proces uključen je i Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH kao institucija koja vodi brigu o osiguranju hladnog lanca u Federaciji BiH, kao i povećanju kapaciteta skladištenja cjepiva.
Očekuje se kako će uskoro, navedena oprema biti raspoređena zdravstvenim ustanovama kojima je i potrebna. Među njima se nalazi i Dom zdravlja Posušje.

Kategorije: Novosti